Strona gówna | O firmie | Porady | Produkty | Aktualności | Gatunki | Galeria | Kontakt

Jer ( Fringilla montifringilla)

Podobny do zięby, ale z białym kuperkiem i pomarańczowymi barkówkami.
Występuje w całej Polsce, zasiedla skraje lasów, świetliste lasy o starych klasach drzewostanów, większe zadrzewienia śródpolne.
Gniazda buduje w lasach górskich.
Żywi się owadami i innymi bezkręgowcami oraz ich larwami, jest częstym gościem w naszych karmnikach, gdzie chętnie zjada pestki sonecznika.
Rozmiary: długość 15 cm, waga 25 g.

Galeria:

Promowane produkty:

Zapisz się do naszego newslettera:
Akceptuję politykę prywatności
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych przez Kochamptaki, tj. w celu przesyłania mi informacji handlowych Kochamptaki drogą elektroniczną, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U.2002.101.926 z późn. zm.)