Strona gówna | O firmie | Porady | Produkty | Aktualności | Gatunki | Galeria | Kontakt

KAWKA (Corvus monedula)

Wielkością podobna do gołębia. Kawki posiadają łupkowatoczarne ubarwienie, szare boki głowy i kark. Gnieździ się na wieżach, ruinach, niekiedy w lasach, w których zachowały się duże dziuplaste drzewa. Pokarm kawki to głównie nasiona i owoce, a także odpadki. Jest to ptak częściowo wędrowny. Zimą często przebywa w stadach wraz z gawronami.

Galeria:

Zapisz się do naszego newslettera:
Akceptuję politykę prywatności
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych przez Kochamptaki, tj. w celu przesyłania mi informacji handlowych Kochamptaki drogą elektroniczną, zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U.2002.101.926 z późn. zm.)